Isplativost

Povrat ulaganja i uštede na troškovima električne energije

Sa samodostatnom solarnom elektranom dobit ćete vlastiti besplatni izvor energije za podmirivanje domaćih potreba za električnom energijom u predviđenom vijeku trajanja od 30 i više godina .

Tijekom tog vremena osigurat ćete ogromne uštede u troškovima električne energije koje ćete moći posvetiti drugim životnim izazovima.

Samostalna opskrba energijom

Sustav samodostatnosti u skladu s državnom Uredbom o samodostatnosti električne energije iz obnovljivih izvora energije funkcionira prema sustavu neto mjerenja . To znači da mreža djeluje kao svojevrsno skladište energije.

Kad proizvodimo više energije (razdoblja visoke insolacije) nego što nam je potrebno za vlastite potrebe, višak električne energije prenosimo u mrežu , a kada imamo vlastite potrebe veće od proizvodnje (razdoblja niske insolacije), uzimamo električnu energiju iz mreže. Razlika između primljene i prenesene radne električne energije izračunava se na kraju kalendarske godine, pa je najtočnija veličina solarne elektrane ključna pri planiranju vaše elektrane.

Budući da je količina proizvedene električne energije u ljetnim mjesecima veća nego u zimskim mjesecima, višak proizvedene električne energije ljeti možete besplatno koristiti zimi i tako pokriti potrebnu količinu energije vlastitom proizvodnjom u kalendarskoj godini ..

Kombinacija solarnog sustava s toplinskom pumpom

Ako ste se dosad grijali na fosilna goriva, grijanje toplinskom pumpom definitivno je financijski povoljniji način grijanja, a istodobno i puno ekološki . Međutim, budući da će solarna elektrana besplatno osigurati svu energiju potrebnu za rad dizalice topline, uštedjet ćete dvostruko više .

Povrat ulaganja i uštede na troškovima električne energije
Povrat ulaganja i uštede na troškovima električne energije
Solarna mrežna elektrana
Solarna mrežna elektrana