Projektiranje solarnih elektrana

Za projektiranje fotonaponskih elektrana naši inženjeri koriste poseban softver. Izrađujemo trodimenzionalni model položaja solarnih modula na određenom objektu, koristeći crteže klijenta i satelitske snimke.

Solarne elektrane mogu se razlikovati po tipu (mrežni, samostalni ili hibridni), položaju modula (na fasadi, krovu ili tlu) i namjeni (za dom, ured, tvornicu, hotel, kamper ili jahtu). Sve ove situacije pružaju drugačiji pristup projektiranju i odabiru opreme. Određujemo optimalnu konfiguraciju fotonaponskog sustava za postizanje ciljeva svakog kupca.

Prognoza proizvodnje energije

Klimatske baze podataka omogućuju nam modeliranje rada buduće elektrane na temelju dugoročnih statističkih podataka o osunčanosti, temperaturi i oborinama za određeno područje.

Izračunavajući proizvodnju elektrane, pazimo na azimut i kut nagiba solarnih panela, procjenjujemo utjecaj sjene terena, drveća i drugih objekata. Izvješćuje se o padu napona u kabelima i konektorima, kao i smanjenju snage povezane s zagrijavanjem, reflektiranjem i onečišćenjem fotonaponskih modula.

Kao rezultat toga, kupac dobiva realnu prognozu proizvodnje po mjesecima, a ponekad i nekoliko prognoza za različite konfiguracije fotonaponskog sustava. Ove informacije pomažu u donošenju ispravne odluke.

Brinemo za najmanji detalj

Prilikom izrade fotonaponskih sustava koristimo samo proizvode iz srednjeg i visokog cjenovnog razreda. Poslovni ugled se stvara godinama, stoga pažljivo biramo dobavljače, postavljajući visoke zahtjeve za sve komponente.

Nema sitnica u izgradnji solarnih elektrana. U principu ne štedimo na kabelima i priključcima jer pouzdanost i sigurnost cijele elektrane uvelike ovise o njihovoj kvaliteti.

Također redovito testiramo korištenu opremu i softver, a zatim dajemo povratne informacije programerima radi daljnjih poboljšanja.

Osim stalne potrage za tehničkom izvrsnošću, posebnu pozornost posvećujemo estetici instalacije jer smatramo da svaki posao treba obaviti lijepo i uredno. Perfekcionizam i pažnja prema detaljima naš su svakodnevni standard.

Složena rješenja

Sunčeva energija dolazi nam neravnomjerno tijekom cijele godine. Ljeti može biti i više nego potrebno, a zimi, naprotiv – nedovoljno. Taj je nedostatak kritičan za autonomne solarne elektrane koje nemaju priključak na mrežu.

Imamo iskustvo u rješavanju ovakvih energetskih zadataka “ključ u ruke”. Na primjer, ugrađujemo automatizirane sustave grijanja na pelete koji mogu značajno smanjiti potrošnju električne energije u hladnoj sezoni.

Također, u naše elektrane integriramo rezervne generatore, koji se automatski pokreću kada napunjenost baterije padne na određenu razinu ili kada su ispunjeni brojni drugi uvjeti.

Projektiranje solarnih elektrana
Projektiranje solarnih elektrana
Projektiranje fotonaponskih solarnih sustava
Projektiranje solarnih panela
Projektiranje solarnih panela
Montaža autonomnih fotonaponskih sustava
Montaža autonomnih fotonaponskih sustava

VRANJEŠ OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

Projektiramo i gradimo solarne elektrane svih veličina i tipova. Pažnja prema detaljima, veliko iskustvo i vrhunska oprema omogućuju nam da godinama jamčimo učinkovitost naših fotonaponskih sustava.