Puštanje solarne elektrane u rad

Priključenje elektrana na mrežu

Mrežne i hibridne solarne elektrane ne samo da mogu uzeti energiju iz mreže kada nema dovoljno sunca, već i vratiti višak u mrežu ako proizvodnja premaši potrošnju. To može biti osobito povoljno ako lokalni zakoni predviđaju povlaštene tarife za kupnju “zelene” električne energije.

Za prodaju energije proizvedene od solarnih elektrana potrebno je pripremiti projekte, ishoditi građevinsku dozvolu i sklopiti ugovor s lokalnim operatorom mreže. Pomažemo našim klijentima dovršiti sve ove postupke. Pretvarači koje koristimo u mrežnim i hibridnim elektranama opremljeni su posebnim relejima koji isključuju napajanje u slučaju kvara mreže. Time se osigurava sigurnost osoblja na dalekovodima.

Praćenje i analiza

Sve naše solarne elektrane, osim mikro rješenja, opremamo sustavima daljinskog nadzora i upravljanja. Uz pomoć računala ili pametnog telefona možete pratiti rad svoje elektrane u stvarnom vremenu. U svakom trenutku možete saznati trenutnu snagu solarnih modula, potrošnju električnih uređaja ili postotak napunjenosti baterije.

Sustav nadzora također pruža detaljne statistike o proizvodnji i potrošnji energije do sati, dana, tjedana i mjeseci. Intuitivno sučelje omogućuje vlasniku solarne elektrane da brzo dobije sve potrebne informacije za njezin rad.

Održavanje i servis

Nakon puštanja u rad solarne elektrane, svi naši klijenti od nas dobivaju informacije i tehničku podršku. Većinu problema rješavamo na daljinu, zahvaljujući sustavu nadzora. Možemo identificirati probleme u sustavu i ukloniti ih, ili promijeniti postavke elektrane, uzimajući u obzir želje klijenta.

Tome pomaže automatsko bilježenje svih parametara sustava u najsitnijim detaljima. Kontroliramo snagu, struju i napon solarnih modula, baterija, vanjskog napajanja ili dizelskog generatora, znamo temperaturu važnih komponenti sustava, vidimo poruke o pogreškama i još mnogo toga.

Ako je potrebno, posjećujemo mjesto radi prevencije i održavanja naših solarnih elektrana.

Jamstva i odgovornost

Službeni smo zastupnici svih proizvođača čiju opremu koristimo u izgradnji fotonaponskih sustava. U skladu s tim, predviđeno je službeno jamstvo za sve komponente elektrane. Također dajemo jamstvo za instalacijske radove.

U skladu s člankom Zakona Hrvatska o o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, izgradnju i održavanje fotonaponskih sustava mogu provoditi osobe s odgovarajućom kvalifikacijom i upisane u registar agencije za održivi energetski razvoj.

Puštanje u rad solarne elektrane
Puštanje u rad solarne elektrane
Projektiranje solarnih panela
Projektiranje solarnih panela
Montaža autonomnih fotonaponskih sustava
Montirani solarni paneli na krovu
Montirani solarni paneli na krovu

VRANJEŠ OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE

Projektiramo i gradimo solarne elektrane svih veličina i tipova. Pažnja prema detaljima, veliko iskustvo i vrhunska oprema omogućuju nam da godinama jamčimo učinkovitost naših fotonaponskih sustava.